CELE MAI RAPIDE GOGOȘI DE LA BUNICA


INGREDIENTE:
150 g brânză de vaci
1 ou
1 lingură și 1/2 de zahăr
6-8 linguri de făină
1 vârf de linguriță de praf de copt +oțet
ulei pentru prăjit
*Opțional, zahăr pudră vanilat
PREPARARE:
Cea mai rapidă și gustoasă rețetă de gogoși pe care o poți face. Din 6 ingrediente, în 6 pași simpli. Fiecare gură luată e ca o întoarcere în timp, în bucătăria de la țară a bunicilor. O să o adori, au un gust incredibil datorită combinației perfecte de ingrediente simple.

Bate oul cu zahărul. Adaugă și brânza de vaci. Cerne făina.
Ia cam jumătate de linguriță rasă de praf de copt, stinge-l cu puțin oțet. Toarnă peste combinația de mai sus. Amestecă bine. O să obții o compoziție destul de moale și lipicioasă.
Într-o cratiță înaltă, toarnă un strat înăltuț de ulei și încinge-l.
Tapetează-ți mâinile cu făină. Formează din aluatul de mai sus niște biluțe pe care le dai, fix ca pe niște chiftele, prin puțină făină. Pune-le pe un fund de lemn, până se încinge uleiul.
Pune-le cu grijă, pe rând, în uleiul încins bine. Prăjește-le pe fiecare parte până când devin rumen aurii și se pătrund.
Scoate-le pe un șervețel de hârtie ca să scapi de uleiul în exces. Pudrează-le cu zahăr, când s-au răcit un pic.